Atrauman Silicone / Атрауман Силикон

Мрежеста превръзка покрита със силиконов гел

Описание

Atrauman Silicone е раневи контактен слой за атравматично лечение на рани и за защита на органи и други чувствителни структури при лечение на рани с негативно налягане. Atrauman Silicone представлява тънка, мека и гъвкава првръзка, която осигурява добър контакт с раневото ложе и е пропусклива за ексудат.

Противопоказания и предупреждения

Не използвайте силиконовата превръзка Atrauman Silicone при пациенти, които може да са алергични към някоя от съставките.

Показания

Atrauman Silicone е раневи контактен слой за:

  • Лечение на повърхностни, остри и хронични рани, слабо до средно ексудиращи рани от всякакъв тип
  • Комбинация със системата за негативно налягане Vivanо, особено при рани с открити рани и други чувствителни структури
  • Приложение като защитен слой на не-ексудиращи рани и при участъци с чувствителна кожа.

Atrauman Silicone осигурява добър контакт с раневото ложе и е пропусклив за ексудат. Позволява рязане до желан размер и форма със стерилни ножици, за да се адаптира към рани, различни по размер, форма и локации. Силиконовият слой прилепя нежно и сигурно към сухи повърхности, но не и към влажни. По този начин, превръзката не залепва към самата рана и смяната й може да е безболезнена. Контактният слой се адаптира към кожните структури, така че при смяна не се откъсват кожни клетки и не се причинява болка.

Лечение на рани с негативно налягане

В комбинация с вторична превръзка или със системата за негативно налягане Vivano, контактният слой прави смяната на превръзката атравматична и безболезнена. Още повече, контактният слой предпазва органи и други чувствителни структури срещу врастване в гъбата VivanoMed при терапия със системата за негативно налягане Vivano. Това позволява прилагането на системата за негативно налягане Vivano директно върху органи и други чувствителни структури.

Atrauman Silicone не е абсорбиращ. През отворената мрежеста структура, ексудатът може да бъде отведен към вторична превръзка. Моля имайте предвид, че количеството ексудат може да влияе върху честотата на смяна на превръзките и съответно върху риска от мацерация.

В комбинация със системата за негативно налягане Vivanо, контактният слой отвежда ексудата в гъбата с отворена пореста структура VivanoMed. Моля следвайте инструкциите при смяна на гъбата VivanoMed.