Hydrofilm Plus / Хидрофилм Плюс

HydroFilm Plus става Cosmopor transparent

Уважаеми клиенти, превръзката HydroFilm Plus вече е с ново име Cosmopor Transparent. Така всички следоперативни превръзки на фирма HARTMANN минават под шапката на бранда Cosmopor®

Прозрачна самофиксираща се превръзка с абсорбираща подложка

Описание

Hydrofilm plus е стерилна самофиксираща се следоперативна превръзка, която осигурява на раната надеждна защита срещу вода и опасни микроорганизми, като същевременно позволява преминаването на въздух и водни пари. Отстранява се безболезнено от раната. Превръзката Hydrofilm plus е медицинско изделие Клас II a.

Показания

Hydrofilm plus е стерилна, самозалепваща се прозрачна превръзка за рани с абсорбираща ранева подложка, подходяща за следоперативно лечение на леко ексудиращи рани, за защита срещу бактериално проникване и за използване като стерилна превръзка за леки наранявания.

Мембраната на Hydrofilm е пропусклива за водни пари и кислород, но предотвратява проникването на вода и всички по-големи микроорганизми, като гъбички, бактерии и вируси. Прилагането й улеснява ежедневната грижа за тялото, като същевременно се поддържа максимална безопасност за раната. Високият абсорбиращ капацитет (до 1,1 литра / м2) на подложката безопасно абсорбира секрета от раната.