Hydrofilm / Хидрофилм

Прозрачна самофиксираща се превръзка

Описание

Hydrofilm е стерилна самофиксираща се следоперативна превръзка. Прозрачният дизайн позволява лесна инспекция на раната и максимален контрол върху лечебния процес. Стерилната превръзка осигурява на раната надеждна защита срещу вода и опасни микроорганизми, като същевременно позволява преминаването на въздух и водни пари. Отстранява се безболезнено от раната.

Превръзката Hydrofilm е медицинско изделие Клас II a.

Показания

За следоперативна защита,  за защита против бактериално проникване, външни замърсявания и механично дразнене на на сухи или леко секретиращи рани с естествено зарастване, за почти излекувани епителизиращи рани, както и за фиксиране на превръзки за рани, катетри и канюли. Допълнителна употреба на Hydrofilm: като залепващ елемент при лечение на рани чрез терапия с негативно налягане с Vivano System.

Мембраната на Hydrofilm е пропусклива за водни пари и кислород, но предотвратява проникването на вода и всички по-големи микроорганизми, като гъбички, бактерии и вируси. Прилагането й улеснява ежедневната грижа за тялото, като същевременно се поддържа максимална безопасност за раната.