HydroSorb Gel / Хидросорб гел

Прозрачен аморфен гел на базата на разтвор на Рингер

Описание

Hydrosorb Gel е прозрачен, вискозен, стерилен гел, предназначен за лечение на сухи неексудиращи рани, както и рани със слаба ексудация. Подпомага размекването и отделянето на некроза чрез постоянно овлажняване на раната. В удобна спринцовка с прецизно дозиране и мерителни скали на буталото.

Hydrosorb Gel е медицинско изделие Клас II b.

Показания

Hydrosorb Gel се прилага във фазите на почистване и гранулация, може да се използва за омекотяване и хидратиране на некрози. Може да се прилага при:

  • декубитални рани
  • венозни язви на краката
  • диабетно стъпало
  • изгаряния от първа и втора степен
  • инконтинентен дерматит

Hydrosorb Gel поддържа раната влажна и така подпомага заздравяването. В зависимост от състоянието на раната, Hydrosorb Gel омекотява сухата, некротична тъкан, улеснява отделянето на мъртвата тъкан и абсорбира налепи и ексудат от рани със слаба секреция. Гелът може да се отмие със стерилен разтвор Рингер или с друг подходящ стерилен разтвор за промиване, без да наруши покоя на раната или да повреди новообразуваната тъкан. В началото на лечението с Hydrosorb Gel в някои случаи може да се стигне до увеличаване на раната поради разграждането на вече необратимо увредена тъкан. Това обаче обикновено е признак за започващо заздравяване на раната.