Sorbalgon / Сорбалгон

Превръзка от калциево – алгинатни фибри

Описание

Sorbalgon е превръзка от калциево – алгинатни фибри, които се трансформират в гел при контакт с раневия ексудат. Гелът има отличен почистващ ефект и в същото време не позволява прилепване към раната.

Характеристики на Sorbalgon
  • Силно абсорбираща превръзка.
  • С висока въздухопропускливост и кръвоспираща способност.
  • Прилагането и подмяната на Sorbalgon е лесно и безболезнено.
  • Подменя се след пълната му трансформация в гел. Препоръчва се промиване на раната с разтвор на Рингер или стерилен физиологичен разтвор.
  • Медицинско изделие Клас II b.

Показания

Sorbalgon е подходящ за лечение във фазата на почистване и гранулиране:

  • На дълбоки инфектирани рани.
  • Дълбоки и повърхностни рани с умерена до силна секреция и кървене.

Sorbalgon е нетъкана превръзка, изработена от висококачествени нишки калциев алгинат, които се използват сухи за запълване на раната.

При контакт с натриеви соли като тези, намиращи се в кръвта и раневите секрети, нишките се раздуват и се превръщат във влажен абсорбиращ гел, който изпълва раната.

Близкото адаптиране на Sorbalgon към повърхността на раната означава, че бактериите се абсорбират в дълбочината на раната и се задържат надеждно в структурата на гела.

Това води до ефективно намаляване на бактериите и помага за избягване на повторна контаминация. Раната се прочиства бързо, така че Sorbalgon е доказал свойствата си при лечението на хронични и инфектирани рани.

Гелообразната консистенция на Sorbalgon действа и като овлажняваща превръзка, която предотвратява изсушаването на раната. Получава се благоприятен за раневото заздравяване микроклимат, който подпомага образуването на гранулационна тъкан и поддържа гъвкавостта на раневите повърхности.