Vivanomed Foam Kit / Виваномед фоам кит

Стерилен комплект за лечение с негативно налягане

Описание

VivanoMed Foam Kit® е готов за употреба стерилен комплект за лечение с негативно налягане. Комплектът съдържа ултра тънък и мек силиконов порт, който надеждно се фиксира към всяка част от тялото с филм-превръзка и осигурява ефективен вакуум и комфортно лечение за пациента.

В комплектът е включена и черна пенеста превръзка (гъба), която стимулира формирането на нови клетки и спомага гранулационния процес. Приложението на гъбата значително подпомага ускоряването на оздравителния процес. Гъвкавият материал, от който е изработена гъбата позволява оформяне според формата и дълбочината на раната, а хидрофобните ѝ свойства не позволяват залепване към раната. Структурата с отворени пори осигурява оптимално разпределение на налягането.

Показания

  • Остри рани.
  • Хронични рани.
  • Инфектирани рани.
  • Травматични рани.
  • Секретиращи рани.

Комплектът за лечение на рани с негативно налягане VivanoMed Foam Kit е предназначен за употреба само в комбинация с апаратът за негативно налягане VivanoTec Pro. Раната се покрива с гъбата, която се фиксира към тялото с филм-превръзка. Във филм-превръзката се прави малък разрез, върху който се фиксира портът. Портът се съчленява с апарата. След включване, апаратът създава негативно налягане в раната и изсмуква секрета от раната в специален контейнер (канистър). Това подпомага оздравителните процеси в раната и спомага по-бързото възстановяване.