HydroClean Solution / Хидроклийн разтвор за почистване на рани

Разтвор за почистване, овлажняване и грижа за рани

Описание

Разтвор за почистване, промиване, овлажняване и грижа за остри, хронични и инфектирани рани, както и изгаряния от 1-ва и 2-ра степен. HydroClean® Solution почиства раните механично. Повърхностно активните вещества в състава му осигуряват удобно и безболезнено почистване, което е необходимо преди обработката на раната, като намаляват повърхностното напрежение. HydroClean® Solution подпомага процеса на зарастване на раните, като осигурява силно положителен почистващ и овлажняващ ефект върху зоните, където е нанесен. Силно ефективен срещу мултирезистентни организми (MRSA, VRE) и микотични патогени (C. albicans)

 • Не дразни кожата и не причинява болка (не щипе)
 • Без мирис и без цвят
 • Подпомага процеса на естествено зарастване на рани и предотвратява повторното инфектиране на раната
 • Подходящ за чувствителна кожа
 • Дерматологично тестван и биосъвместим. Понася се добре.

HydroClean® разтвор за почистване на рани е медицинско изделие Клас III.

Показания

 • Инфектирани или неинфектирани остри рани (напр. рани в резултат на травма, получени при порязване, протриване, одраскване, счупване, ухапване, ужилване и др. или хирургични рани)
 • Инфектирани или неинфектирани хронични рани (напр. диабетни язви, венозни язви, декубитуси (рани от залежаване) и др.)
 • Инфектирани или неинфектирани термични или химически рани (напр. изгаряния от 1-ва и 2-ра степен, химически изгаряния и др.)
 • Рани, причинени от електричество
 • Рани от облъчване
 • Зони на поставяне на урологични катетри
 • Грижи за перистомална кожа, фистули и абцеси
 • Подходящ за почистване и поддържане на повърхността на раната преди превръзка
 • Подходящ за антисептично почистване, омекотяване и отстраняване на превързочни материали, в т.ч. бинтове, превръзки и подложки, и запълващи продукти за рани, които са засъхнали, замърсени и прилепнали към раната

Противопоказания

Не използвайте HydroClean® Solution в следните случаи:

 1. Не е подходящ за употреба при асептични операции на става и на хиалинен хрущял, на средното и вътрешното ухо и на окото (Ако HydroClean® Solution влезе в контакт с асептичния хрущял, незабавно изплакнете с разтвор на Ringer или физиологичен разтвор).
 2. Ако е известно или се предполага, че пациентът е свръхчувствителен към някоя от съставките.
 3. Върху централната нервна система или менингите.
 4. Заедно с анионни повърхностноактивни вещества, почистващи сапуни, кремове, масла, ензими и др. Преди употреба, тези вещества трябва да бъдат напълно отстранени от повърхността на раната.
 5. За перитонеален лаваж и промивка.
 6. Не трябва да се използва през първите четири месеца от бременността. В зависимост от оценката на съотношението риск-полза, употребата му на по-късен етап на бременността трябва да се прецени според препоръките на лекаря.

Начин на действие

HydroClean® Solution почиства раните механично. Повърхностно активните вещества в състава му осигуряват удобно и безболезнено почистване, което е необходимо преди обработката на раната, като намаляват повърхностното напрежение. HydroClean® Solution подпомага процеса на зарастване на раните, като осигурява силно положителен почистващ и овлажняващ ефект върху зоните, където е нанесен.

HydroClean® разтвор отстранява ефективно струпеи, некротични тъкани и слоеве биофилм от рани. Не инхибира гранулацията или епителизацията. Подходящ за антисептично почистване, омекотяване и отстраняване на инкрустирани превързочни материали. Бинтове и превръзки, които са засъхнали и залепнали към раната, могат да бъдат навлажнени с HydroClean® Solution преди отстраняването им. По този начин се елиминират полепналите по тях микроорганизми и те лесно биват премахнати, без да бъде причинена вторична травма на раната.